Analiza test treninga "Sell Your Soul"

ANALIZA TEST TRENINGA

"SELL YOUR SOUL"

 

Vraćamo se WOD-ovima nakon ispitivanja snage. Možda je nekome lako da proceni trening i napravi taktiku kada je on iz jednog komada, bio duži ili kraći, ali kad su i pitanju intervali gde imate određeno vreme za rad, kao i za odmor, e tu nastaju problemi.

Hajde da vidimo kako ste se snašli u jednom intervalnom test treningu...

 

Odnos polova

 

Kao i do sada prvi grafik pokazuje procentualni odnos između žena i muškaraca koji su prisustvovali ovom treningu. Ono što moramo napomenuti je da konstantno raste broj ispitanika. Tako je za ovaj test ukupno bilo 156 članova, od koji je 81 muškarac a 75 žena. I dalje imamo ravnopravan odnos između polova.

 

 

 

Naredni grafik pokazuje procenat muškaraca, žena i ukupnog broja članova koji su završili trening (uspeli da završe 40 ponavljanja, pa im je rezultat vreme za koje su to uspeli) i onih koji to nisu uspeli (pa im je rezultat broj uspešno izvedenih ponavljanja). Ono što se može videti je da je veći procenat žena završio trening, ali i da manji procenat žena nije uspeo da završi trening u odnosu na muškarce.

 


Rx i Scaled

 

Odnos između onih koji su se oprobali u izvedbi originalnog treninga i njegove modifikovane verzije prikazan je na grafiku ispod. Veći broj muškaraca se oprobao u Rx varijanti, a manji procenat u Scaled varijanti u odnosu na žene.

 


 

Sledeći grafik prikazuje procentualni odnos između Rx vežbača po uspešnosti da završe trening. Kao što se može videti, sve žene koje su se odlučile na Rx izvedbu treninga su uspele da završe trening, dok muškarcima to nije pošlo za rukom.



Po istom principu sledi grafik samo za Scaled vežbače. Donji grafik govori u prilog tome da je veći procenat žena završio trening, a isto tako manji procenat žena nije uspeo da završi trening u odnosu na muškarce. 



Raspodela


Grafici koji slede prikazuje procentualnu raspodelu Rx i Scaled vežbača na osnovu postignutih rezultata.


 


 

Rx žene su uspele da završe trening u 3-4 intervala, dok momci imaju malo razbacanu i nepravilnu raspodelu rezultata, što nagoveštava u njihovoj nedovoljnoj spoznaji svojih mogućnosti (probaćemo to potvrditi kroz još neke rezultate).

Što se tiče Scaled vežbača raspodela je mnogo ujednačenija i prati Gausovu krivu raspodele. Ono što se može još zaključiti jeste da se ovaj trening mora završiti u roku od 5 intervala. Shodno tome, zamolićemo vas da za ponovno testiranje u 7. nedelji imate to na umu prilikom odabira opterećenja bučice za trening.

Za razliku od ponedeljka, danas smo ubacili i raspodelu težina bučica za koju su se odlučili naši vežbači. Stoga je to i prikazano na sledećim graficima.

 


 


 

Na osnovu grafika raspodele kilaža za muškarce može se videti da sve sem Rx kilaža prati normalnu Gausovu krivu raspodele, odnosno da je previlik procenat momaka koji se odlučio za ovo opterećenje (22,5 kg). Otuda i zaključak kod prethodne raspodele rezultata Rx muškaraca. Može se reći da je nadvladao EGO ! ! !  A to je BIG NO NO u CrossFit-u...

Što se tiče žena, stvar je pomalo obrnuta. Žene će radije spustiti opterećenje, zarad... valjda one znaju zašto.

 

Zaključak

 

BELIEVE IN YOURSELF BUT BE AWARE OF YOUR LIMITATIONS ! ! ! 🙏 💫 

 

Tome i služi ovaj program (PROGRESS) da definišete sami sebe i na osnovu iskustva iz ove prve nedelje testiranja, potom 5 nedelja rada, napadnete na najbolji mogući način 7. nedelju ponovnog testiranja i oborite sve svoje lične rekorde... Samo pametno dalje!

Sutra usavršavamo tehniku...

Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN