Amrap Mentality

As many raps as possible

"Amrap Mentality" na engleskom, prevedite kako god želite suštinu i ono glavno će te razumeti. 


"As many reps as possible" na engleskom a  na našem "Sto je vise moguće ponavljanja".
Po meni vrlo zanimljivo i vrlo izazovno zvuči, a verujem i vama koji trenirate ovaj sport.

Cilj Amrap-a je vrlo jednostavan, "obrni" sto vise krugova mozes i uradi što veći broj ponavljanja. Nebitno koliko vežbi sadrži jedan Amrap, da li su to dve, tri. četiri ili pak jedna vežba, cilj ti je uvek isti.

Moje mišljenje kao trenera jeste da u Amrap-u imaš samo dva protivnika.
Prvi protivnik je vaš mentalitet, vaša psiha ili kako ja to volim da kazem, vaša glava.
Glava pokreće sve, kad kazem sve, mislim na bukvalno sve delove tela. Prvo ti mozak "dozvoli" pokret pa ga telo samo izvrši.
Da li će tvoja psiha biti dovoljno jaka da u Amrap-u daš svoj maksimum ili će se ipak zadovoljiti samo prosečnim rezultatom, razmisli o tome...

Drugi protivnik je sat 🕒. Ume da bude veoma nezgodan. Da li je to "sprint" wod ili Amrap koji zahteva izuzetnu mišićnu izdržljivost i koji traje poprilično dugo, ti ostaješ da se boriš sa njim.
Teško kada sat moze da ti bude podrška, on je tu da obeleži zadati Amrap, on teče bez stajanja i tebi ne dozvoljava da napraviš grešku. Ako ti se greška stvarno dogodi, on ti ne prašta i ne vraća se unazad. 
Veoma nezgodan protivnik, rekao bih...

Jedan veoma dobar i poznati CrossFit-er 
Jason Khalipa izjavio je: "Amrap treninzi su postizanje vaših ciljeva(velikih ili malih) napornim radom, predanošću, ograničenom distrakcijom i fokusom." 

Ova rečenica govori dosta toga ali se ipak drži onoga glavnog. Zadaj sebi izazovni cilj, spremi se za naporni rad, fokusiraj se pobediš oba ova protivnika i naravno uživaj u treningu!

Vaš trener Luka 🤗

Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN