Analiza test treninga "Half Way There"

 ANALIZA TEST TRENINGA
"HALF WAY THERE"


Zašto baš anaeroban rad? Zato što ogromnim izdacima snage u kratkim  vremenskim periodima ili intervalima je odličan  način da se razvije otporna kondiciona "mašina".

Stoga smo pred vas stavili ovaj kratki ali slatki test. Pa da vidimo kako ste se pokazali...


Odnos polova


Nastavljamo istim redosledom, prvi grafik je za odnos između žena i muškaraca koji su prisustvovali ovom treningu. Tako je za ovaj test ukupno bilo 152 člana, od koji je 88 muškarac a 64 žena. Ili je u pitanju kraj nedelje ili žene nisu toliko voljne da izađu iz zone komfora, što ovaj trening zahteva.




Rx i Scaled


Odnos između onih koji su se oprobali u izvedbi originalnog treninga i njegove modifikovane verzije prikazan je na grafiku ispod. Veći broj muškaraca se oprobao u Rx varijanti, a manji procenat u Scaled varijanti u odnosu na žene.



Raspodela


Grafici koji slede prikazuju procentualnu raspodelu Rx vežbača na osnovu postignutih rezultata. Gornji igrafik od pomenuta dva pokazuje da su sve Rx žene odradile trening ispod 8 minuta i da je veći procenat Rx žena (u odnosu na muškarce) uspeo da završi trening ispod 5 minuta. Sa druge strane, iako su neki Rx muškarci radili trening duže od 8 minuta, više Rx momaka je procentulano (čak 10% - donji grafik) sposobno da završi trening pre isteka 7. minuta u odnosu na žene.




Grafici koji slede prikazuju procentualnu raspodelu Scaled vežbača na osnovu postignutih rezultata. Kod članova koji su radili modifikovani verziju treninga mnogo je ujednačini odnos "snaga", sem u slučaju završetka treninga pre isteka 5. minuta, jer nijedna Scaled žena nije to uspela. 





Raspodela težina medicinke i girje koje su upotrebljene nam je dao dublji uvid početno stanje naših vežbača u programu PROGRESS 2021 (prikazano na dva grafika ispod). 




Ako posmatramo polove odvojeno ono što se omže zaključiti u oba slučaja je da je procenat muškaraca i žena koji su odradili trening sa propisanom kilažom medicinke (9 i 6 kg, redosledom) veći (77.27 i 34.38%, redosledom) u odnosu na ukupan procenat Rx muškaraca i žena (37.5 i 25.0%, redosledom). Sa druge strane procenat muškaraca i žena koji su odradili trening sa propisanom kilažom girje  (24 i 16 kg, redosledom) je identičan i neznatno veći (37.5 i 26.56%) u odnosnu na ukupan procenat Rx muškaraca i žena (
37.5 i 25.0%, redosledom). Zaključak je da kod naših vežbača girja predstavlja veći problem od medicinke.

Još jedna stvar koja se uočava kod prethodna dva grafika je da sa smanjenjem kilaže i za medicinku i girju, kod muškaraca procenat upotrebe opada, dok kod žena raste, odnosno žene se radije odlučuju za što je moguće manju kilažu za "duži" rad (veći broj ponavljanja) u odnosu na trening snage (kao što se moglo videti iz prethodnih izveštaja) gde slobodno napadaju ozbiljne kilaže.


Zaključak


POBOLJŠATI RAD SA GIRJOM ! ! ! 💭


Imamo još 6 nedelja za to... laganica...



Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN