Analiza test treninga 3 Position Squat Clean

ANALIZA TEST TRENINGA

3 POSITION SQUAT CLEAN

 

Zašto baš nabačaj iz tri različite početne pozicije? Zato što na ovaj način razvijamo veštinu i motoriku, jačamo određene međupozicije kod klasičnog nabačaja i uz povećanje snage povlačenja (mrtvo dizanje subotom) stavaramo osnovu da povećamo 1 RM nabačaja.

Za razliku od čučnja koji je bio u utorak, ova vežba je malko komplikovanija, pa ćemo možda imati drugačiji odziv i rezultate. Let's see...

 

Odnos polova

 

Slika ispod pokazuje koliko je opet ravnopravna raspodela između osoba različitih polova kada su u pitanju naši članovi i malo složeniji trening snage. Broj članova koji se odlučio da testira svoju snagu u vidu "ispita" koji smo stavili pred njih je čak 144, a od toga 76 muškaraca i 68 žena.

 


  

 

Raspodela težina


Donji grafici prikazuju procentualnu raspodelu naših ženskih i muških vežbača na osnovu postignutih rezultata.

 


 


 

Sa ovih grafika može se uočiti da je u oba slučaja raspodela težina normalna, ako se odbaci rezultat ekstremnog slučaja kod žena, odnosno Violete Čikoš i njene podignute kilaže od 72,5 kg, što je iznad srednje vrednosti kilaža za momke (70,3 kg). Kao što se vidi najveći broj momaka je podigao upravo u opsegu težina koje pripadaju pomenutoj srednjoj vrednosti, dok je najveći broj žena takođe podigao kilažu koja odgovara opsegu u koji upada i njihova srednja vrednost (37,1 kg).


I za kraj grafici koji prikazuju kom procentu naših vežbača pripadate ako je vaš 3 Position Squat Clean u odgovarajućem opsegu težina. Tako se može zaključiti da otprilike isti procenat žena (64,71%) može da odradi 3 nabačaja iz različitih početnih pozicija sa kilažom iz srednjeg opsega (31-40 kg, kad se zanemari pomenuti ekstrem), dok 65,79% muškaraca može isto to, gde je njihov srednji opseg kilaža 66-80 kg.

 


 


 

Zaključak

 

TECHNIQUE > FORM > INTENSITY

 

Sledeći test na meniju je anaeroban test... 👹

Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN