Analiza test treninga 5 RM Back Squat

 ANALIZA TEST TRENINGA

5 RM BACK SQUAT


Nakon kondicionog testa prvog dana u nedelji, odlučili smo se za jedan test snage za utorak i to u vidu izvođenja 5 ponavljanja zadnjeg čučnja sa maksimalno mogućom kilažom.

Ako ste mislili da će žene od snage odustati, jer po mitu "tegovi i opterećenje čine žene krupnijim", pogledajte našu analizu ovog treninga i uverite se da se naše žene ne slažu sa ovom izjavom.


Odnos polova


Slika ispod pokazuje koliko je ravnopravna raspodela između osoba različitih polova kada su u pitanju naši članovi i trening snage. Broj članova koji se odlučio da testira svoju snagu u vidu "ispita" koji smo stavili pred njih čak 145, a od toga 74 muškaraca i 71 žena. Evo ti ga na mitu!!!



Raspodela težina


Donji grafici prikazuju procentualnu raspodelu naših ženskih i muških vežbača na osnovu postignutih rezultata.




Ono što se vidi sa ova dra grafika je da je najveći procenat žena (49,30%) u srednjem intervalu težina (50-70 kg), dok je najveći procenat muškaraca (35,14%) u intervalu težina ispod srednjeg intervala težina (100-120 kg), odnosno najveći broj momaka je uspešno odradio 5 ponavljanja sa kilažama u opsegu 80-100 kg. U prilog ovome govore i prosečne (srednje) vrednosti podignutih kilaža za žene i muškarce, a one iznose 51,41 i 94,93 kg, redosledom.

I za kraj grafici koji prikazuju kom procentu naših vežbača pripadate ako je vaš 5 RM Back Squat u odgovarajućem opsegu težina. Tako se može zaključiti da mnogo veći procenat žena (63,38%) može da odradi 5 zadnjih čučanjeva sa kilažom iz srednjeg opsega (50-70 kg), dok samo 45,95% muškaraca može isto to, gde je njihov srednji opseg kilaža 100-120 kg.




Zaključak


MYTH BUSTED ! ! ! 💣💥


Sreda je namenjena za intervalni tes... 😈

Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN