ANALIZA TEST TRENINGA 1 RM DEADLFIT

 ANALIZA TEST TRENINGA

1 RM DEADLIFT

 

Pik programa - jedno ponavljanja mrtvog dizanja sa maksialno mogućom kilažom. 

 

Sveti Gral vežbi za snagu – dajemo prioritet u ovom periodu godine kako bi napravili osnovu i žrtvovali veliko opterećenje centralnog nervnog sistema.

 

Odnos polova

 

Izgleda da su se žene ovog izazova malo uplašile, za razliku od prethodna dva testa snage. Broj članova koji se odlučio da testira svoju snagu u vidu "ispita" koji smo stavili pred njih je 99, a od toga 61 muškarac i 38 žena.

 


 

 Raspodela težina

 

Donji grafici prikazuju procentualnu raspodelu naših ženskih i muških vežbača na osnovu postignutih rezultata.

 


 

 

 

Sa ovih grafika može se uočiti da je u oba slučaja raspodela težina normalna, sem u slučaju broja momaka koji su podigli kilaže u opsegu 90-110 kg, drugim rečima malo ih je previše tu nego što bi trebalo, ali šta je tu je, poradiće oni na tome. Kao što se vidi najveći broj momaka je podigao upravo u opsegu težina koje pripadaju srednjoj vrednosti kilaža (131-150 kg), dok je najveći broj žena takođe podigao kilažu koja odgovara opsegu u koji upada i njihova srednja vrednost (76-90 kg).


I za kraj grafici koji prikazuju kom procentu naših vežbača pripadate ako je vaš 1 RM Deadlift u odgovarajućem opsegu težina. Tako se može zaključiti da otprilike  65,79% žena može da odradi 1 mrtvo dizanje sa kilažom iz srednjeg opsega (76-90 kg), dok 62,30% muškaraca može isto to, gde je njihov srednji opseg kilaža 131-150 kg.

 


 

 

 

 Zaključak

 

ODLIČNA TEST NEDELJA !!!

 

Analiza celokupne test nedelje će biti urađena zajedno sa analizom ponovljene test nedelje, čeka vas jos pet nedelja napretka u međuvremenu...

Коментари

Популарни постови са овог блога

NUTRITIVNA GUSTINA

IMUNITET

SAN